vegetarian

3 - 4 Servings

40 min

Melanzane Parmigiane

Deze stevige Noord Italiaanse ovenschotel met aubergine en tomatensaus is lekker als voorgerecht of met Orecchiette pasta als hoofdgerecht.

Deze traditionele ovenschotel uit Noord Italië bestaat uit lagen aubergine, tomatensaus en kaas, bijna een soort van vegetarische lasagne. Serveer deze schotel als voorgerecht met ciabatta of als hoofdmaaltijd met kleurrijke Orecchiette Multigusto.

Variëren? Probeer ook eens met courgette.

Buon Appetito!

Ingrediënten

800 gram aubergines
2 eetlepels Bruschetta Originale
bosje basilicum
250 gram mozzarella
35 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in plakken van 0,5 cm. Bestrooi beide zijden royaal met zout en laat ze 30 min. uitlekken in een vergiet. Doe de Salsa della Mamma in een pannetje ,voeg een deel van de bos fijngehakte basilicum en Bruschetta toe en breng op smaak met zout en peper. Laat ten minste 10 min. zacht koken.
  2. Spoel de aubergines af en dep ze droog met keukenpapier. Verhit een scheut olie in een pan en bak telkens een deel van de aubergine in ± 2 min. aan beide zijden bruin. Voeg meer olie toe als deze geabsorbeerd is door de aubergine.
  3. Bouw nu de ovenschaal op door eerst een laagje tomatensaus over de bodem te verdelen, leg daar plakken aubergine op en verdeel daarover wat mozzarella, basilicum, peper en zout. Herhaal dit en eindig met tomatensaus. Rasp daarover flink wat parmezaanse kaas en zet de schaal 30 min. in de oven op 200°C tot de bovenste laag mooi bruin is. Kook de pasta in ca. 14 min. gaar en serveer samen met de aubergineschotel en een ciabatta.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten