dessert

5 - 6 Servings

40 min

Mascarpone Trifle

Mascarpone is natuurlijk heerlijk in de tiramisù. Maar je kunt aan deze zachte, Noord-Italiaanse kaas ook een Engelse twist geven door er een trifle van te maken. Met Italiaanse amandelkoekjes in plaats van de traditionele cake wordt dit een briljant nagerecht!

Ingrediënten

250 gram slagroom
50 gram suiker
250 gram mascarpone
1 vanillestokje
1 bakje blauwe bessen
1 potje ingemaakte kersen
5 eetlepels kers-amandel crema azijn
amandelschaafsel

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom samen met de suiker luchtig met bijvoorbeeld een handmixer. Voeg dan de suiker beetje voor beetje toe.
  2. Halveer een vanillestokje in de lengte en schraap het vanillemerg hieruit. Meng dit met de mascarpone en roer hier voorzichtig de slagroom doorheen.
  3. Bouw de mascarpone trifle laag voor laag op met de vanille mascarpone crème, de kleine stukjes cantuccini afgewisseld met de blauwe bessen, de kersen en de Kers-Amandel-Crema Azijn.
  4. Bestrooi de laatste laag met het amandel schaafsel.
  5. Serveertip: Maak indruk op je gasten en serveer de Trifle in de Pure Food Inside glazen pot 1L.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten