Mascarpone is natuurlijk heerlijk in de tiramisù. Maar je kunt aan deze zachte, Noord-Italiaanse kaas ook een Engelse twist geven door er een trifle van te maken. Met Italiaanse amandelkoekjes in plaats van de traditionele cake wordt dit een briljant nagerecht!
dessert
5 - 6 Servings
40 min
Mascarpone Trifle
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Klop de slagroom samen met de suiker luchtig met bijvoorbeeld een handmixer. Voeg dan de suiker beetje voor beetje toe.
- Halveer een vanillestokje in de lengte en schraap het vanillemerg hieruit. Meng dit met de mascarpone en roer hier voorzichtig de slagroom doorheen.
- Bouw de mascarpone trifle laag voor laag op met de vanille mascarpone crème, de kleine stukjes cantuccini afgewisseld met de blauwe bessen, de kersen en de Kers-Amandel-Crema Azijn.
- Bestrooi de laatste laag met het amandel schaafsel.
- Serveertip: Maak indruk op je gasten en serveer de Trifle in de Pure Food Inside glazen pot 1L.