dessert

3 - 4 Servings

5 min

Limoncello Sabayon-dip

Sabayon – of zabaglione op z’n Italiaans – staat vooral bekend als dessert, maar je kan het op zoveel meer manieren serveren. Met dit recept maak je er bijvoorbeeld een heerlijke dipsaus van. Maar let op, want het is er eentje waarin je blíjft dippen.

Ingrediënten

80 g eierdooiers
25 g suiker
75 ml limoncello azijn
rasp van een kwart sinaasappelschil
200 g Cantuccini alla Mandorle
1/2 cup amandelroom (Sicilian Cream Trio)

Bereidingswijze

  1. Doe de eidooiers in een steelpan. Voeg daar de suiker en Limoncello Vinegar aan toe. Klop het mengsel met een garde op laag vuur. Dat doe je net zolang tot je een schuimige sabayon verkrijgt.
  2. Bestrooi de sabayon tot slot met de sinaasappelrasp en serveer die met de Cantuccini ernaast.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten