Elk etentje met familie of vrienden is pas écht geslaagd met een heerlijk nagerecht. Deze Limoncello-Meringuetaart bevat alles wat je maar kan wensen van een dessert: krokant, smeuïg, boordevol smaak en toch luchtig genoeg als afsluiter. Je zou bijna spijt krijgen dat je ‘m moet delen.
dessert
8 - 10 Servings
10 min
Limoncello Meringue taart
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Verkruimel de amaretti koekjes in een keukenmachine. Smelt vervolgens 100 gram roomboter in een pan en meng die met de verkruimelde koekjes en de crema di mandorele. Druk het mengsel plat op de bodem van een bakvorm en laat opstijven in de koelkast.
- Verwarm dan 100 milliliter limoncello-azijn samen met het sinaasappelsap en 100 gram roomboter. Roer drie eieren met 50 gram suiker tot een geheel. Meng het nog warme limoncello-azijn mengsel samen met de eierenmix. Roer het geheel au-bain marie tot er een dikke crème ontstaat. Laat die vervolgens afkoelen in de koelkast.
- Klop de eiwitten samen met 100 gram suiker tot er stijve pieken ontstaan. Haal de taartbodem uit de koelkast en giet hier de crème van limoncello-azijn op. Verdeel de losgeklopte eiwitten over de taart en brand die tot slot mooi bruin.