salad

3 - 4 Servings

15 min

Lentesalade

Een frisse en zonnige salade van veldsla, eieren, romige avocado, knapperige gele paprika en een verfijnde kruidendressing. Heerlijk als bijgerecht of als lunch.

Ingrediënten

80 gram veldsla
1 avocado
150 gram brood
1 theelepel French Herbs
1 gele paprika
2 lente uitjes
Flower Art
4 eieren
2 theelepels Olive Mayonaise
1 theelepel French Herbs

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het brood in dunne repen, leg deze in een ovenschaal, besprenkel met Bak & Braad Olijfolie en bestrooi met de French Herbs. Schep ze goed om en zet de schaal in de oven voor 20 minuten. Draai ze halverwege nogmaals zodat de soldaatjes aan alle zijden mooi bruin kleuren en knapperig zijn. Serveer bij de salade om mee in het ei te dippen.
  2. Kook de eieren in 7 minuten half hard, zodat de dooier nog een beetje smeuïg is. Snijd in tweeën. Snijd de avocado en paprika in dunne repen en de lente ui in dunne ringetjes. Maak een schaal op met de veldsla, avocado, paprika, ei en lente ui. Mix de dressing en sprenkel deze over de salade. Garneer met de Flower Art en serveer met de soldaatjes.
  3. VARIATIETIPS: Serveer met gepocheerde eieren in plaats van gekookte eieren. Of vervang het ei voor buffelmozzarella. Vervang de mayonaise voor Honey Thyme Dressing. Snijd de soldaatjes in blokjes.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten