Zoetekauwen opgelet! Deze cheesecake is een ware smaaksensatie om een diner mee af te sluiten. Garneer met de friszoete Lemon & Gin Marmelade en blauwe besjes en het feest is compleet! Een dessert waarmee je jouw gasten echt omver kunt blazen.
dessert
8 - 10 Servings
1 uur
Lemon & Gin Cheesecake
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Boter smelten en weer laten afkoelen. Cantuccini het beste in een keukenmachine malen en met de boter mengen. Het mengsel over de bodem van een ingevette springvorm (20 cm Ø) verdelen en licht aandrukken. In een voorverwarmde oven op 175 °C 15 minuten bakken en daarna laten afkoelen.
- Roomkaas met de suiker tot een gladde massa roeren. Eieren één voor één erdoor mengen, daarna zure room en een snufje zout toevoegen. Het mengsel over de afgekoelde bodem uitsmeren en in een voorverwarmde oven (150 °C boven- en onderwarmte) ongeveer 40 minuten bakken.
- Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem daarna minimaal 4 uur in de koelkast. Bestrijk de cheesecake voor het serveren met de Gin Lemon Marmelade en garneer met blauwe bessen. Hemels!
- Bedek de vorm met bakpapier. Verkruimel de Cantuccini alle Mandorle fijn en smelt de boter. Voeg de kruimels toe aan de gesmolten boter en meng goed. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk stevig aan. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C en laat daarna afkoelen.
- Meng de roomkaas met de suiker tot een romige, gladde massa. Voeg de eieren één voor één toe terwijl je blijft mengen. Roer de zure room en het zout door het roomkaasmengsel. Meng nog kort om een mooie, gladde vulling te krijgen.
- Giet het mengsel over de bodem van koekjes en bak 40 minuten op 150 °C (boven- en onderwarmte, indien mogelijk).
- Laat de cheesecake in de oven afkoelen tot kamertemperatuur (of bijna) en zet hem daarna minstens 4 uur in de koelkast. Versier de cheesecake voor het serveren met de Gin Lemon Marmelade en enkele blauwe bessen. Een echte smaakexplosie!