Een typische Nederlandse delicatesse: kwarktaart! En ideaal: kwarktaart is klaar in een handomdraai. Deze frisse kwarktaart met Aardbeien-rabarberazijn en Cantuccini is lekker bij de koffie, als dessert of voor bij een BBQ of zomerse picknick!
dessert
10 - 12 Servings
30 min
Kwarktaart met aardbeiencompote
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Week de gelatine 5 minuten in koud water. Smelt de boter en maal de Cantuccini fijn in de keukenmachine. Schenk de gesmolten boter bij de koekkruimels. Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Verwarm de Aardbeien-rabarberazijn met het water in een pannetje. Voeg de gelatine toe en laat al roerend oplossen. Meng de kwark met de roomkaas en basterdsuiker in een grote kom. Voeg het azijnmengsel toe en schenk in de springvorm. Laat de kwarktaart 4 uur opstijven in de koelkast.
- Maak ondertussen de compote. Snijd de rabarber in kleine stukjes en doe die samen met 1 eetlepel water en suiker in een pan. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten doorkoken.
- Snijd ondertussen de aardbeien in stukjes. Voeg deze toe nadat de rabarber ongeveer 10 minuten heeft gekookt en uit elkaar is gevallen. Laat de aardbeien nog ongeveer 8 minuten meekoken. Laat de compote afkoelen en voeg nog een eetlepel Aceto Balsamico Della Casa toe