Pittig kippetje met Aziatische touch door toevoeging van gember en koriander.
poultry
3 - 4 Servings
10 min
Kipvleugels Chili-Knoflook
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Neem een grote schaal en maak hierin de marinade van de Bak & Braad Olijfolie, Honey Orange, Chillies, Chicken Choice en de Garlic Flakes. Kneus de kruiden in de marinade met de bolle kant van een lepel. Snijd de gemberschijfjes in hele fijne blokjes en voeg deze samen met de schijven citroen en 6 takjes koriander aan de marinade toe. Plet de gember en de citroen goed zodat de sappen in de marinade trekken. Maak de kippenvleugels droog met keukenpapier en leg deze in de marinade. Wrijf de marinade in de kippenvleugels. Laat minstens 60 min. marineren in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een (gril)pan zonder olijfolie. Bak de kippenvleugels aan tot ze goudbruin zien. Haal de kippenvleugels uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Schenk de resterende marinade over de kippenvleugels en zet de schaal in de oven voor 15 - 20 min.
- Serveer de kippenvleugels in een schaal en schenk hierover de resterende marinade. Garneer de kippenvleugels met de overige korianderblaadjes. Serveer als hapje of als hoofdgerecht met friet en een salade.