What about fish for Christmas? Het is niet ongebruikelijk om tijdens het kerstdiner een groot stuk vlees, gevogelte of wild op tafel te zetten, maar heb je wel eens aan een heerlijke kabeljauw gedacht? Een stevig stuk witvis van de haas, afgetopt met onze unieke Black Garlic Sauce en geserveerd op een sneeuwwit tafelkleed. Wist je dat de saus ruim 6% zwarte knoflook bevat? Dit wordt gezien als een ware delicatesse en doordat de knoflook gefermenteerd is krijg je er geen knoflookadem van. Ideaal! Geef dit gerecht een extra feestelijke touch door het te serveren met truffelaardappelpuree en geroosterde courgette. Hier gaat een visfan gegarandeerd van glunderen.
fish
3 - 4 Servings
30 min
Kabeljauw met Black garlic sauce
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Kook als eerste de (truffel) aardappeltjes gaar in de schil.
- Hol daarna de courgette uit, bewaar de helft van het vruchtvlees en snijd dit fijn.
- Snijd de cherrytomaatjes in vieren en meng ze met het fijngesneden vruchtvlees.
- Blancheer de courgettes 3-5 minuten in kokend water met zout.
- Meng vervolgens het vruchtvlees-tomaat mengsel met de Pâte d’Olives Noires en de pijnboompitjes.
- Breng op smaak met peper en zout en vul de uitgeholde courgette met dit mengsel.
- Ontvel nu de gekookte truffelaardappeltjes en pureer die samen met de boter tot je een mooie gladde puree hebt, breng op smaak met versgemalen zout.
- Leg de courgette in de oven en verwarm voor 15 minuten op 170 graden.
- Bak nu de kabeljauw rondom gaar en voeg peper en zout toe naar smaak.
- Serveer met de unieke Black Garlic Sauce, de puree en de gevulde courgette.
- Wist je dat de zwarte knoflook gefermenteerd is en je daardoor geen knoflookadem krijgt? Geniet ervan!