Deze quiche is gemaakt van truffelsalsa, spinazie, ricotta en truffelzout. Een ultiem gerechtje voor de paaslunch! Hij vult goed en het maken van de quiche is zo gebeurd. De voorbereiding kost je maximaal 15 minuutjes, de rest doet de oven voor je. Is dat niet fijn? En nu genieten maar! Happy Easter!
vegetarian
5 - 6 Servings
1 uur
Italiaanse paasquiche
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een springvorm met bakpapier. Snipper de sjalotjes en rasp de knoflook, de Parmezaanse kaas en de Pecorino.
- Verwarm de Bak- & braadolijfolie in een hapjespan en voeg de knoflook en ui toe. Bak even kort en voeg dan de spinazie in etappes toe. Laat de spinazie rustig inslinken, vervolgens uitlekken en doe dan de inhoud in een grote kom. Voeg de ricotta, geraspte kazen en de Salsa Tartufata toe en roer tot een massa waarin alles gelijkmatig is verdeeld.
- Rol 1 vel bladerdeeg uit over de bodem van de springvorm en bedek ook de randen van de springvorm met een reep bladerdeeg. Stort in het bladerdeeg de vulling en verdeel gelijkmatig.
- Maak met een lepel 6 kuiltjes en breek in ieder kuiltje 1 ei. Verdeel wat Sale di Guérande e Tartufo eroverheen. Leg de tweede plak bladerdeeg eroverheen, druk aan bij de randen en snijd het deeg wat te veel is weg.
- Maak bovenop de taart in het midden een paar gaatjes, zodat de warme lucht weg kan. Klop het overige ei los en bestrijk de taart. Schuif in de oven voor ongeveer 45 minuten. De taart is klaar wanneer de bovenkant mooi goudbruin van kleur is.