Dit recept is goed nieuws voor wie van kaasfondue houdt. Geef je eigen draai aan dit oorspronkelijk Zwitserse gerecht met drie Italiaanse kaassoorten en een vleug witte truffel. Om daarin niet alleen brood, maar ook verse, knapperige groenten te dippen. Een feest voor jou en je gasten!
cheese
5 - 6 Servings
25 min
Italiaanse kaasfondue met truffel
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Snipper de knoflook en breng deze samen met de Soavewijn aan de kook. Snijd de kaassoorten in kleine stukjes, voeg ineens aan de wijn toe en haal de pan van het vuur.
- Roer langzaam door tot de kaas volledig is opgelost. Als de kaas niet gemakkelijk oplost kun je een staafmixer gebruiken. Voeg nu de Salsa al Parmigiano Reggiano & Tartufo toe en de Olijfolie met witte truffel.
- Breng het geheel op smaak met een snufje zout en zwarte peper. Verdeel de bloemkool in roosjes, kook de aardappelen en snijd de pastinaak in blokken.
- Snijd de portobello-champignons in 6 stukken. Breng een pan met water aan de kook, voeg wat zout toe en blancheer alle groenten soort per soort. Kook de groenten totdat ze beetgaar zijn en laat ze vervolgens afkoelen. Schil de bospeen en snijd deze in de lengte doormidden.
- Serveren Serveer de groenten, de druiven, de Grissini al Rosmarino en de ciabatta in leuke bakjes. Plaats deze op tafel, verwarm de kaasfondue voorzichtig op een warmhoudplaatje. Voor de finishing touch sprenkel je er nog wat Barolo e Tartufo over. Dippen maar!