Deze gepofte auberginespread is het lekkerste smeersel van de zomer. Als de aubergine gepoft is, meng je het vruchtvlees met verse peterselie, gedroogde pastakruiden, rodewijnazijn, extra vierge olijfolie en een flinke snuf zeezout. Serveer op een knapperige ciabatta.
bread
sandwich
3 - 4 Servings
10 min
Italiaanse Crostini
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Verwarm de barbecue en leg de aubergine er in zijn geheel (met schil en al) op.Pof de aubergine ongeveer 35 minuten tot hij zacht is en keer regelmatig. Laat hem een beetje afkoelen en haal de schil eraf. Pluk de peterselieblaadjes en hak ze fijn
- Meng de aubergine, gehakte peterselie, Preparato per Pasta Arrabbiata, rodewijnazijn, 40 ml Bonsecco Extra Vierge Olijfolie en een snuf zeezout. Laat de auberginespread afkoelen tot kamertemperatuur.
- Snij de ciabatta in plakken en besprenkel met de rest van de Bonsecco ExtraVierge Olijfolie. Rooster de sneetjes op de barbecue tot ze aan beide kanten mooie grillstrepen hebben.Serveer de ciabattasneetjes en auberginespread apart van elkaar: zo blijft het brood lekker knapperig.