salad

3 - 4 Servings

25 min

Insalata di Primavera

Frisse lentesalade met artisjokken en appel.

Artisjokken zijn de grote, gesloten en geschubde bloemknoppen van een distelsoort. Al voor de jaartelling was de artisjok een geliefde delicatesse bij de Egyptenaren en de Romeinen. Tot in de 18e eeuw werd het eten van artisjokken beschouwd als een teken van rijkdom. Ook nu wordt de artisjok nog steeds beschouwd als een delicatesse. De smaak is zacht tot licht bitter. Ook oogt de artijok stijlvol in de presentatie op het bord.

Trakteer uw gasten op de lente!

Ingrediënten

2 bollen mozzarella
1 Citroen
1 pot Artichokken
1 eetlepel Citroen Olijfolie
1 Courgette
1 Lente ui
200 gram Doperwten
1 Friszure appel
Rucola
4 eetlepels Apple Cider Vinegar.

Bereidingswijze

  1. Scheur of snijd de mozzarella in stukken en marineer deze minstens 30 min. (mag ook een hele dag) in het sap van één citroen, citroenzest en 1 el Citroen Olijfolie. Laat een pan met een scheutje olijfolie goed heet worden en bak hierin kort (± 2 min) de courgette en lente ui. Besprenkel de appelblokjes, om verkleuring tegen te gaan, direct met wat citroensap. Meng de artisjokharten met de overige groenten en de kaas in een grote schaal en besprenkel met de Apple Balsamic Vinaigrette. Serveer de salade met kruidige kaas croutons.
  2. Croutons Bak stengels of blokjes oud brood aan alle kanten bruin in een pan met een royale scheut olijfolie bak en braad. Voeg op het laatste moment Dipper Formaggio naar smaak toe, even husselen en op een schaal laten afkoelen.
  3. Tip Voeg gekookte pasta toe aan de salade om er een volledige maaltijd van te maken.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten