dessert

3 - 4 Servings

45 min

Heart Pancakes

Bijzondere pannenkoekjes die alle harten zullen stelen.

Iedereen kent natuurliijk de klassieke ronde zoete pannenkoek, lekker met stroop of poedersuiker. Samen pannenkoeken maken is natuurlijk altijd leuk en een waar feestje, zeker met deze variaties met fruit! En hoe leuk is het om ook eens te experimenteren met andere vormpjes, zoals harten of sterren, om nóg meer te verrassen! Heeft u een voorkeur voor hartig? Voeg dan een van onze kruidenmelanges toe aan het pannenkoekbeslag.

Wat een verrassing!

Ingrediënten

180 mililiter melk
250 gram aardbeien
2 eetlepels Aardbei Azijn
2 sinaasappels
1 zakje bakpoeder
1/4 watermeloen
1 bakje rode bessen
250 ml room
125 gram bloem
2 eetlepels Aardbeien Azijn
1/4 watermeloen
2 eetlepels suiker
2 eetlepels Orangen Olivenöl
1 ei
30 gram boter
1 zakje bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Steek hartjes uit plakken watermeloen. Snijd de rest van de watermeloen in blokjes. Meng al het fruit in een kom en meng met een vinaigrette van Aardbeien Azijn, Sinaasappel Olijfolie en Honey Orange. Leg de watermeloenhartjes bovenop.
  2. Meng de melk en Aardbeien Azijn en zet even apart. Doe de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een mengkom. Klop het ei en de gesmolten boter door het melk-azijnmengsel. Giet dit bij de ingrediënten in de mengkom en klop tot een glad beslag. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Leg de hartjesvorm in de pan en giet het beslag er in. Keer de pannenkoekjes om als er belletjes aan de bovenkant ontstaan en bak ook de andere zijde bruin. Serveer de hart pannenkoekjes met de fruitsalade, honing en slagroom.
  3. Variëren? Laat de sinaasappel achterwege. Maak een dressing voor de rode fruitsalade van Vincotto Vinegar Raspberry en Rose Jam (rozenjam).

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten