vegetarian

3 - 4 Servings

15 min

Hartige groene aspergetaart met gekarameliseerde uien

Ga je voor vegetarisch tijdens de feestdagen? Dan kan deze hartige groene aspergetaart niet op het menu ontbreken! De gekarameliseerde uien zijn waanzinnig lekker als side dish bij deze hartige taart. Moet je proberen!

Ingrediënten

1 rol bladerdeeg voor hartige taart
400 GR ricotta
Kerstomaten
Pijnboompitten
Witte wijnazijn
Mosterd
2 eieren
snufje zout
1 EL Italiaanse kruiden
24 groene asperges
200 GR brie
1 rode ui
Slamix

Bereidingswijze

  1. Snijd de onderkant van de groene asperges en blancheer ze kort in wat water met zout, totdat ze beetgaar zijn. Verdeel het bladerdeeg over een taartvorm.
  2. Meng de ricotta met de eieren, het zout en de Italiaanse kruiden en controleer of het goed op smaak is gebracht. Verdeel het mengsel over de bodem van de hartige taart. Snijd de brie in plakken en verdeel over het ricottamengsel. Zet in een voorverwarmde oven van 200°C voor circa 30 minuten.
  3. Maak een salade met de slamix, kerstomaten en pijnboompitten. Meng de Bianco Vinegaren Castillo de Canena olijfolie met wat mosterd tot een dressing. Snijd de taart in gelijkmatige stukken, serveer met de salade en de Caramelized Onions. Eet smakelijk!

Laat je inspireren...