Om in de woorden van Jord Althuizen te spreken: een zuurtje bij vette barbecuegerechten trekt de deken van je smaakpapillen en zorgt ervoor dat je alles tot in detail proeft. Serveer daarom bij een lekker stuk gegrild rundvlees of witvis deze zelfgemaakte, frisse en pittige chimichurri.
dressing
3 - 4 Servings
15 min
Harissa Chimichurri
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Start met het maken van de chimichurri door alle fijngehakte kruiden te mengen met de Apple Cider Vinegar, Bonsecco Olijfolie, Harissa Dip en het zout en peper en proef op smaak.
- De chimichurri moet fris, licht zoutig en pittig zijn. Voeg naar wens extra peper, zout of azijn toe. Voor wat extra pittigheid voeg je meer Harissa Dip toe.
- Serveertip De chimichurri is vol van smaak en past erg goed bij gegrild rundvlees, witvis of bij schaal- en schelpdieren. Bewaartip De chimichurri is afgedekt onder een laagje olijfolie of in een weckpot één week houdbaar in de koelkast.