salad

0 - 1 Servings

20 min

Groene Aspergesalade

Lekker en gezond gaan prima samen. Salades zijn hiervan een goed voorbeeld. De mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos. En een salade meenemen voor onderweg, op je werk, of voor een picknick wordt nu extra gemakkelijk met een Salad in a Jar. Hierin blijft de salade lekker fris en het is bovendien reuze makkelijk om te maken

Ingrediënten

1/2 grote gele paprika
100 g groene asperges
1/2 el
Pure Food Inside glazen pot 1L
1 ei
3 plakken Parmaham, gesneden in repen
40 g amandelen
25 g Parmezaanse kaas, geschaafd
1 handje rucola
1 handje veldsla
50 ml volle yoghurt
25 g Lemon Curd (citroen crème)

Bereidingswijze

  1. Kook het ei hard en snijd in stukjes. Snijd de paprika in kleine stukjes en de Parmaham in repen. Grill de asperges kort in de pan en laat afkoelen. Bouw de salade als volgt op:
  2. Maak de dressing met genoemde ingrediënten en schenk deze als eerste in de pot.
  3. Bouw de salade dan laagje voor laagje op met achtereenvolgens paprika, asperges, ei en Parmaham.
  4. Voeg vervolgens de amandelen en de Parmezaanse kaas toe.
  5. Maak af met een laagje rucola en veldsla.
  6. Tip: voeg voor een cripsy effect als laatste een handje Crostini Oregano toe.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten