De letterlijke vertaling van ‘Gravad Lax’ is ‘in de grond begraven zalm’. Voor de bereiding van dit Scandinavisch gerecht hoef je gelukkig geen put in de tuin te maken. Bij onze versie heb je alleen wat tijd én de juiste ingrediënten nodig. Maar die vind je uiteraard vooral bij Oil & Vinegar.
fish
3 - 4 Servings
12 uur
Gravad Lax met Frambozenazijn
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Schil de rode bieten en rasp die grof. Maak de zalm schoon, leg deze op een schaal en bestrooi met ongemalen Smoked Italian Salt. Bedek de zalm met de geraspte rode bieten en giet vervolgens de Frambozenazijn en wodka over de zalm. Dek af en laat het gedurende 12 uur marineren in de koelkast.
- Smeer de Béarnaisesaus uit op een bord. Haal na 12 uur de zalm uit de marinade, spoel deze af met koud water en dep goed droog. Snijd de zalm vervolgens met een scherp mes in dunne sneetjes en plaats deze bovenop de Sauce Béarnaise op het bord.
- Snijd de groene appel en radijsjes in kleine reepjes en marineer die met vier eetlepels Olio di Oliva Limoni en het sap van een halve citroen. Verdeel de appel en de radijsjes over de zalm. Hak vervolgens de dille grof en strooi deze ook over de zalm. Besprenkel de zalm tot slot met nog wat extra Olio di Oliva Limoni.