Aardappelpasta met aromatische Pesto Crema di Salvia, worst en doperwten. Bellissima!
pasta
3 - 4 Servings
Gnocchi con Pesto Crema di Salvia
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en stoom ze in 25 min. gaar, pureer ze als ze nog warm zijn. Kneed de pastabloem, het ei en zout erdoorheen tot er een zacht, elastisch deeg ontstaat. Maak lange rollen en snijd deze in stukjes van 2 cm. Druk één kant licht in met een vork. Bestuif ze met wat extra bloem. Kook de gnocchi in kleine hoeveelheden in een pan met ruim water. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar, schep ze er met een schuimspaan uit.
- Bak de worstjes en snijd ze als ze gaar zijn in stukken. Gaar ondertussen de doperwten in het achtergebleven vet. Doe de stukken worst weer terug in de pan.Mix de Witte Balsamico Azijn, Citroen Olijfolie, zout en peper in een grote kom en meng de rucola er doorheen.
- Neem een schaal en meng hierin eerst de Pesto Crema di Salvia en een scheutje Citroen Olijfolie en de gnocchi, voeg dan de worst en doperwten toe en op het laatst de rucola. Serveer direct. Tip: Neem de tijd voor de gnocchi. Ze kunnen worden ingevroren, bevries ze dan los op een bakplaat om verkleven te voorkomen.