poultry

sandwich

3 - 4 Servings

1 uur

Ghost Chili Chicken Sandwiches

Als je deze Ghost Chili Chicken Sandwich eet, wordt dit wellicht meteen je favoriet van de BBQ. De combinatie van de pittige kip met de fris- en zoetheid van ananas is heerlijk.We hebben de kippendijen gemarineerd met Ghost Chilli Seasoning en Ghost Chili Sauce. In deze producten zit de 'Ghost pepper', één van 's werelds meest hete chilipepers. De ananassalsa maakt het geheel fris, als je een te grote hap hebt genomen van deze pittige sandwich.

Dit recept is ontwikkeld door Jord Althuizen. Ondernemer, jurylid van de RTL4 BBQ-show Grillmasters én wereldkampioen BBQ in de categorie Whole Hog (speenvarken).

Ingrediënten

1 knoflookteen
1 sjalot
2 el fijngehakte koriander
½ ananas
1 rode ui
1 verse jalapeño peper
1 stengel lente ui in fijne ringen
1 el verse koriander
1 limoen
1 tl bruine suiker
1 mps gemalen komijn
1 Schalotte, feingehackt
Snufje
600 gr kippendijen
6 Italiaanse Brötchen (Ciabattabrötchen)
200 ml kokosroom
2 tl Ghost Chili Sauce
75 g Feldsalat
2 el rijstazijn
2 tl vissaus
1 el honing
6 afbakbroodjes
200 ml Kokosmelk
2 el fijngehakte koriander

Bereidingswijze

  1. Ananassalsa Bereid de bbq voor op direct grillen en zorg voor een temperatuur van circa 350 ᵒC op het grilloppervlak. Schil de ananas, snij in kwarten, verwijder de kern en snij er lange plakken van vijf millimeter dik van. Grill de ananasplakken tot deze duidelijke grillstrepen heeft maar nog wel stevig aanvoelt. Snij de ananas in kleine blokjes van vijf bij vijf millimeter. Meng met de overige ingrediënten en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  2. Ghost chili kip Meng in een kom alle ingrediënten voor de ghost chili kip en laat in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Verwijder de kippendijen uit de marinade en grill op een BBQ circa 10 minuten totdat deze van binnen door en door gaar zijn.
  3. Sandwiches Bak ondertussen de broodjes af en meng de mayonaise, honing, versgemalen zwarte peper, ghost chili seasoning tot een spread. Snijd de afgebakken broodjes open, besmeer met de mayonaise-chili spread, verdeel de veldsla en gegrilde kippendijen over de broodjes en serveer met de gegrilde maissalsa.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten