Een portobello is eigenlijk een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon, maar hij is ó zo lekker. Een gemiddelde portobello heeft een doorsnee van 12cm, dus je kunt je voorstellen dat je hem goed kunt vullen met veel lekker eten. Dankzij de vertruffelijke smaak van Extra vierge olijfolie met witte truffel, de Salsa Tartufata & Risotto Boscaiolo is dit hét recept voor de champignonfreak.
vegetarian
3 - 4 Servings
30 min
Gevulde portobello's
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Bereid als eerste de Risotto Boscaiolo volgens de instructies op de verpakking.
- Schil vervolgens de pompoen en snijd die in kleine blokjes.
- Voeg na 10 minuten de pompoenblokjes toe aan de risotto en laat ze meegaren.
- Maak daarna de portobello’s schoon, haal de steeltjes eruit en laat ze 5 minuten op 180 graden voorgaren in een ovenschaaltje met wat Bak- & braadolijfolie.
- Wanneer de risotto klaar is, spatel je hier 1 potje Salsa Tartufata door.
- Vul daarna de portobello’s met de risotto en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas over.
- Bak ze 6 minuten in de oven op 180 graden.
- Serveer ze op een bedje van rucola, eventueel aangemaakt met wat Extra vierge olijfolie met witte truffel.
- Verwarm tot slot een beetje Bak- & braadolijfolie in een pannetje en frituur de salieblaadjes hier kort in.
- Garneer de portobello’s met de gefrituurde salieblaadjes en druppel er nog wat Extra vierge olijfolie met witte truffel overheen. Geniet ervan!