appetizer

3 - 4 Servings

10 min

Gemarineerde Eieren

Gemarineerde eieren zijn eieren die gedurende enkele uren in een marinade trekken. Dit kunnen hele eieren zijn, maar ook een gedeelte van een ei zoals in dit gerecht.

Ingrediënten

4 eieren
1 sjalotje
100 mililiter Vijgen Crema Azijn
4 theelepels Honey Mustard
2 takjes peterselie
8 takjes bieslook

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren 8 min. Pel de eieren en halveer ze. Meng de sjalot, Vijgen Crema Azijn, Bonsecco Olijfolie en Honey Mustard in een steelpan en breng het kort aan de kook.
  2. Giet de marinade in een ondiepe schaal of bord. Knip de kruiden fijn en meng met de marinade. Leg de eieren met de gesneden kant naar beneden in de marinade. Zet koel weg en laat de marinade enkele uren in de eieren trekken.
  3. Tip Lekker bij rosbiefsalade met vijgenmayonaise.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten