salad

3 - 4 Servings

20 min

Gegrilde Salade Aardappel & Aubergine

Salade maar dan anders! Deze salade serveert u lauw-warm en is heerlijk als lichte maaltijd op een zomerse dag of als bijgerecht bij de barbecue.

Ingrediënten

500 gram aardappelen (met rode schil)
1 eetlepel Sea Salt Mix Grigliata kruidenmolen
platte peterselie
1 knoflookteentje
12 eetlepels Hazelnootolie
4 eetlepels Witte Balsamico Azijn
1 aubergine
2 rode uien
250 gram cherrytomaatjes
150 gram feta
¼ citroen

Bereidingswijze

  1. Schrob de aardappelen schoon en snijd ze over de lengte in schijven van 1 cm dik. Kook de aardappelschijven beetgaar en spoel onder koud water af. Snijd de rode ui in schijven van 1 cm en de aubergine in schijven van 2 cm dik.
  2. Maak in een grote schaal een marinade van de Witte Balsamico Azijn, hazelnootolie, knoflook en Sea Salt Mix Grigliata. Meng de groenteschijven door de marinade en laat 10 minuten marineren. Verdeel de schijven over de barbecue en gril tot ze gaar zijn en er grilstreepjes zichtbaar zijn.
  3. Brokkel de feta in een schaaltje, knijp het citroensap hierover uit en laat 5 min. marineren. Schik de groenten op een schaal. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en verdeel met de feta en de peterselie over de salade.

Laat je inspireren...