poultry

3 - 4 Servings

15 min

Gegrilde Kip

Als je houdt van de authentieke rokerige smaak die houtskool geeft aan vlees van de barbecue, dan is dit recept echt iets voor jou! In deze marinade voor gegrilde kip hebben we namelijk Chipotle Chili Sauce toegevoegd. De Chipotle Chili peper zorgt voor een rokerige en zoete smaak en is een favoriet onder barbecue- en chili liefhebbers.

Wij hebben wat handige tips voor je verzameld, zodat marineren supersimpel wordt!

- Om kip mals te houden dien je de kip te marineren met iets zuurs. Hiervoor kun je citroensap of yoghurt gebruiken, maar ook limoensap zoals wij in dit recept hebben gedaan.

- Hoe zachter de structuur van het vlees, hoe korter je het hoeft te marineren. Kalkoen en kip hoeven daarom ook maar 2 tot 4 uur in de marinade te liggen.

- Marineren doe je het beste in een diepe schaal, bij voorkeur geen metalen schaal omdat dat de smaak kan beïnvloeden.

- Zorg dat je al de ingrediënten voor de marinade vroegtijdig uit de koelkast haalt. Op kamertemperatuur trekken de kruiden beter in.

Ingrediënten

600 gram Kippendijen
100 mililiter Kokosroom
150 mililiter Chipotle Chili Sauce
1 limoen
½ bosje Koriander
1 Witte ui
1 teen Knoflook

Bereidingswijze

  1. Meng de kokosroom met de Chipotle Chili Sauce en het sap en de rasp van de limoen. Snijd de blaadjes van de koriander zeer fijn en voeg deze toe. Voeg zout en peper toe naar smaak en roer door. Hak de knoflook en snipper de ui fijn en voeg dit toe. Marineer de kippendij in de marinade minimaal 5 uur. Door het limoensap zal de kip malser van structuur worden. Haal de kippendijen uit de marinade en grill deze totdat ze mooi gekleurd en gaar zijn.
  2. Serveertip: Serveer op een ciabatta met een frisse salade van komkommer, groene peper, rode paprika, tomaat en bosui. Voeg naar smaak extra Chipotle Chili Sauce toe.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten