Als je houdt van de authentieke rokerige smaak die houtskool geeft aan vlees van de barbecue, dan is dit recept echt iets voor jou! In deze marinade voor gegrilde kip hebben we namelijk Chipotle Chili Sauce toegevoegd. De Chipotle Chili peper zorgt voor een rokerige en zoete smaak en is een favoriet onder barbecue- en chili liefhebbers.
Wij hebben wat handige tips voor je verzameld, zodat marineren supersimpel wordt!
- Om kip mals te houden dien je de kip te marineren met iets zuurs. Hiervoor kun je citroensap of yoghurt gebruiken, maar ook limoensap zoals wij in dit recept hebben gedaan.
- Hoe zachter de structuur van het vlees, hoe korter je het hoeft te marineren. Kalkoen en kip hoeven daarom ook maar 2 tot 4 uur in de marinade te liggen.
- Marineren doe je het beste in een diepe schaal, bij voorkeur geen metalen schaal omdat dat de smaak kan beïnvloeden.
- Zorg dat je al de ingrediënten voor de marinade vroegtijdig uit de koelkast haalt. Op kamertemperatuur trekken de kruiden beter in.