vegetarian

1 - 2 Servings

20min

Gegrilde avocado met tomatensalsa

Een lekker voor- of bijgerecht voor tijdens een BBQ-avond: gegrilde avocado. De frisse tomatensalsa maakt het een lekker zomers gerecht! Tip: superlekker om te serveren met een stokbroodje met wat Artisjok en Knoflook Tapenade. Wie ga jij verrassen?

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en haal ze met een lepel uit de schil. Smeer de avocado’s in met Arbequina extra vierge olijfolie en bak circa 5 minuten op de barbecue. Zorg dat de barbecue gesloten is.
  2. Snijd de tomaten en rode ui in blokjes, snijd de peterselie fijn en meng alles door elkaar. Voeg een scheutje Arbequina Extra Vierge Olijfolie en 1 flinke eetlepel Artisjok en Knoflook Tapenade toe. Maak verder op smaak met BBQ rub voor groenten.
  3. Verdeel de tomatensalsa over de borden en leg de avocado’s er bovenop. Maak af met wat Fleur de Sel au Citron Vert. Serveer het gerecht met een stokbroodje met wat Artisjok en Knoflook Tapenade.

Laat je inspireren...