Pancetta is gemaakt van het buikvlees van een varken. Als je dit inwrijft met zout en kruiden, dan een week onder druk in de koelkast legt (af en toe omdraaien) en vervolgens op een koele, droge plek ophangt, heb je pancetta. Tijd is smaak!
meat
5 - 6 Servings
5 min
Gebakken Pancettaprikkers
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Rijg de plakken pancetta aan een satéprikker. Verwarm de oven op 175 graden en plaats de prikkers op een stuk vetvrij papier of een siliconen bakmat. Bak de prikkers gedurende 8 minuten en haal ze er weer uit.
- Smeer de bovenkant van de Pancettaprikkers in met ahornsiroop zodra de pancettaprikkers beginnen te kleuren.
- Plaats de Pancettaprikkers vervolgens terug in de oven voor 3 minuten, draai hierna de pancettaprikkers om en herhaal het insmeren en bakken.
- Serveertip: Serveer de pancettaprikkers in de Pure Food Inside glazen pot samen met deBalsamico glaze vijgen of Mango & Chili Sauce.