fruit

3 - 4 Servings

10 min

Gebakken Bloedsinaasappels

Zet een bijzonder dessert op tafel met deze mooie combinatie van bloedsinaasappel en Hibiscus Azijn. Gecreëerd door Pascal Jalhay, een zeer talentvolle meester-kok, bekroond met twee Michelinsterren.

Ingrediënten

3 bloedsinaasappels
100 mililiter witte wijn
20 gram suiker
2 eetlepels Hibiscus Azijn
25 mililiter Witte Balsamico Azijn
30 gram suiker
2 tijmtakjes
30 gram verse munt
30 gram basilicum
50 gram pijnboompitjes

Bereidingswijze

  1. Pel de bloedsinaasappels en snijd ze in 4 gelijkmatige plakken. Bak de sinaasappelplakken bruin in een hete pan met een beetje Bonsecco Olijfolie.
  2. Draai ze om en voeg de witte wijn, Witte Balsamico Azijn en tijm toe en breng aan de kook. Verdeel de suiker over de sinaasappelplakken en bak ze in ongeveer 8 minuten af in een oven op 190ºC.
  3. Zoete Pesto Pureer alle ingrediënten tot een pesto en verdeel deze over de sinaasappelplakken.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten