Een klassieke garnalencocktail met een onmiskenbare Oil-&-Vinegar-twist van Citroenolijfolie en Marc-de-Champagne-azijn. Je serveert hem met goudbruin gebakken stokbrood en kruidenboter. Het leven is genieten...
fish
4 - 0 Servings
12:30 am
Garnalencocktail met Marc-de-Champagne-azijn
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Verwarm een oven voor op 150 °C. Snijd de bleekselderij in kleine blokjes en laat die een half uur intrekken in Marc de Champagne Azijn. Voeg 4 tl. warm water bij 2 tl. Herb Butter Mix en laat dit even intrekken. Laat roomboter op kamertemperatuur komen en meng de Herb Butter Mix erdoor. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes en besmeer ze met kruidenboter. Bak de sneetjes ca. 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Meng inmiddels mayonaise met de Lemon & White Pepper Seasoning (12x draaien). Rasp de schil van een halve citroen en meng de schil door de mayonaise. Knijp dan het sap uit de halve citroen en meng dit ook door de mayonaise. Breng de mayonaise verder op smaak met een druppel tabasco. Meng de mayonaise door de garnalen heen.
- Schil de komkommer en verwijder de kern, snijd de komkommer daarna in dunne plakjes. Verwijder het groen en de onderkant van de radijzen en snijd ze in dunne plakjes. Meng Citroen Olijfolie, het citroensap van de resterende halve citroen en een snufje zout. Marineer hier de komkommer en radijzen mee. Was de little gem sla en snijd grote bladeren in tweeën.
- Schep de bleekselderij uit de azijn en meng de blokjes door de sla. Druppel een beetje Citroen Olijfolie over de sla en leg de sla onderin een glas. Doe daar de garnalen op en maak een toplaag van komkommer en radijsjes.