Frittelle del luna-park zijn een gefrituurde lekkernij van zoet deeg, zoals die in Italië veel in pretparken, op markten en festivals worden gegeten. Ze hebben wel wat weg van een platte, uitgerekte oliebol. In ieder geval zijn ze onweerstaanbaar lekker, zeker als je er ook nog wat Siciliaanse amandel- of pistachecrème op smeert...
dessert
5 - 6 Servings
10 min
Frittelle del Luna-park
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden en snijd de olijven en zongedroogde tomaten in kleine stukken. Verwarm de Salsa della mamma samen met de bruschetta con olive, de olijven en de tomaten. Giet de saus in een ovenschaal of pan die geschikt is voor de oven.
- Verwarm een beetje olijfolie in een pan en stoof de spinazie hierin gaar, breng de spinazie op smaak met wat peper en zout. Verdeel de spinazie in de ovenschaal, breek de eieren en doe deze ook in de ovenschaal. Maal wat verse peper over de eieren en bestrooi met een beetje zeezout. Bak 15 minuten op 160 graden in de oven, of tot de eieren voldoende gestold zijn. Als het gerecht uit de oven komt de mosterd over de eieren smeren en bestrooien met gesnipperde bieslook.