soup

4 - 6 Servings

12:15 am

Doperwten-Venkelsoep

Een rijke soep met een bijzonder smaakpalet: het lichte anijs van venkel, het zachtromige van doperwten en het zilte van gerookte zalmfilet. Lekker, gezond en gemakkelijk te maken!

Ingrediënten

1 prei
100 mililiter slagroom
12 Grissini al Romarino
250 gram gerookte zalm
Ginger Mustard
1 teen knoflook
1 venkelknol
150 gram doperwten (vriezer)
1 bosje dille
1 liter groentebouillon
1 eetlepel + 2 theelepels Dill Lemon Mustard
1 eetlepel Chardonnay Wine Vinegar
150 gram zalmsnippers

Bereidingswijze

  1. Snijd de groentes fijn en was ze. Doe een scheut Bak & Braad Olijfolie in een pan. Bak hierin eerst de prei, voeg dan de knoflook en venkel toe. Smoor even en voeg dan 1 el Dill Lemon Mustard, 100 g doperwten en dille toe.
  2. Smoor nog enkele minuten en giet dan de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook voor ten minste 15 minuten en de groenten gaar zijn. Pureer met de staafmixer en maak op smaak af met de Chardonnay Wine Vinegar.
  3. Voeg na het pureren de doperwten en gerookte zalmsnippers aan de soep toe. Klop de slagroom stijf en meng dit met 2 tl Dill Lemon Mustard. Garneer de soep met de room en takje dille.
  4. Smeer elke Grissini al Romarino in met een lepeltje Ginger Mustard en omwikkel met de gerookte zalm.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten