poultry

4 - 6 Servings

10 min

Couscous met Kip en Ui

Door de toevoeging van kip, uiencompote en bloemkoolroosjes is deze couscous uitermate geschikt als hoofdgerecht.

Ingrediënten

300 gram couscous
Atlas Olijfolie
50 gram lichte rozijnen
50 gram gedroogde abrikoos
verse munt
400 gram bloemkoolroosjes
300 gram kikkererwten
2 eetlepels Ras el Hanout Spices
600 gram kipfilet
4 eetlepels Chicken Curry Spices
1 ui
1 teen knoflook
2 eetlepels sinaasappelbloesem honing

Bereidingswijze

  1. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar. Doe ze samen met de kikkererwten en een scheut Atlas Olijfolie in een pan. Bestrooi met Ras el Hanout Spices en bak enkele minuten op laag vuur zodat de smaken goed intrekken. Marineer de kip in 4 el Chicken Curry Spices en 2 el Atlas Olijfolie. Bak deze vervolgens in ongeveer 7 min. aan alle kanten gaar.
  2. Maak de uiencompote door de ui op laag vuur te garen in Atlas Olijfolie. Als het bruin wordt de knoflook, rozijnen, abrikoos en 2 el sinaasappelbloesem honing toevoegen en doorroeren tot het geheel karameliseert. Bereid de couscous volgens verpakking en breng op smaak met peper en zout. Schep alle ingrediënten door elkaar, besprenkel met Atlas Olijfolie en bestrooi met verse munt.
  3. Tip Kan zowel warm als koud geserveerd worden.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten