meat

5 - 6 Servings

15 min

Cono Vitello Tonnato

Cono is Italiaans voor hoorntje, vitello is kalfsvlees en tonnato betekent 'met tonijn'. Je rolt de plakjes kalfsfricandeau op tot hoorntjes, voegt er de romige tonijnsaus van Oil & Vinegar aan toe en serveert ze met veldsla.

Ingrediënten

12 plakjes kalfsfricandeau
6 eetlepels authentic sauce tuna
12 stuks kapperappeltjes
12 kalamata olijven
1 kleine rode ui
3 eetlepels witte balsamico azijn
6 eetlepels citroen olijfolie
75 gram veldsla
10 gram kervel
10 gram bieslook

Bereidingswijze

  1. Snipper de rode ui in kleine blokjes en marineer gedurende 15 minuten in de Witte Balsamico Azijn.
  2. Giet hierna de uitjes af in een zeef en bewaar de achtergebleven azijn voor de vinaigrette later in dit recept.
  3. Snijd de kapperappeltjes en kalamata-olijven in kleine stukjes, en meng deze met 6 eetlepels Authentic Sauce Tuna en de gemarineerde uitjes.
  4. Rol hoorntjes (cono's) van de plakjes kalfsfricandeau en vul deze één voor één met het mengsel.
  5. Maak een vinaigrette van de bewaarde Witte Balsamico Azijn en Citroenolijfolie.
  6. Pluk de kervel en snijd wat bieslook fijn, meng deze vervolgens door de veldsla en breng het daarna lekker op smaak met de vinaigrette.
  7. Garneertip: garneer elke cono met een Kalamata olijf en/of een kapperappeltje.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten