salad

0 - 1 Servings

20 min

Classic Salad

Deze vrolijke Salad in a Jar heeft een klassiek tintje en kent een fijne afwisseling van smaken en bite. Friszoete appel, zure kappertjes, romige geitenkaas, rijke walnoten en een honing tijm dressing.

Lekker en gezond gaan prima samen. Salades zijn hiervan een goed voorbeeld. De mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos. En een salade meenemen voor onderweg, op je werk, of voor een picknick wordt nu extra gemakkelijk met een Salad in a Jar. Hierin blijft de salade lekker fris en het is bovendien reuze makkelijk om te maken.

Ingrediënten

1 Friszoete appel
75 gram maïs (uit blik)
30 gram Alcaparón (kapperappeltjes)
50 gram spekblokjes
40 gram geitenkaas
5 walnoten uit Walnut Honey
35 gram veldsla
extra: citroensap
2 eetlepels Honey Thyme Dressing
1 eetlepel Chardonnay Wine Vinegar

Bereidingswijze

  1. Bak de spekjes uit en laat afkoelen. Snijd de appel in blokjes en besprenkel met citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  2. Bouw de salade als volgt op: Maak de dressing en giet deze als eerste in de pot. Voeg dan respectievelijk de appelblokjes, maïs, kapperappeltjes en spek in laagjes toe. Breek de walnoten in stukjes en brokkel de geitenkaas in de pot. Voeg als laatste de veldsla toe.
  3. Variatietip: Voeg 150 g gekookte krieltjes toe om er een maaltijdsalade van te maken.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten