Als je voor impact wil gaan, zet je deze citroentaart met blauwe bessen op tafel als dessert. De topping maak je van Limoncello-azijn en roomkaas.
dessert
3 - 4 Servings
20 min
Citroentaart met blauwe bessen
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 160 graden
- Klop de eieren en 200 gram suiker luchtig met een garde of mixer. Voeg daarna de Farina per Pizza, een theelepeltje bakpoeder en een snuf zout toe aan de ei-suikermix, en mix tot je een beslag krijgt.
- Smelt de roomboter, roer de citroenolijfolie erdoor en giet dit mengsel beetje bij beetje door het beslag. Rasp de schil van een citroen en meng dit raspsel er ook doorheen.
- Verdeel het beslag in een bakblik van 26 cm. Verdeel ongeveer een derde van de blauwe bessen over de taart en bak hem ongeveer 40 minuten in de oven op 160 graden.
- Laat in de tussentijd de roomkaas op kamertemperatuur komen. Meng het sap van een halve citroen, de Limoncello-azijn en de rest van de suiker door de roomkaas en roer glad met een garde. Smeer het roomkaasmengsel uit over de bovenkant van de taart en versier hem met slagroom en de rest van de blauwe bessen.