dessert

3 - 4 Servings

25 min

Chocolademousse

Een lekkere variant op de mousse au chocolat is deze Witte Chocolade Pistache Mousse. Gebruik in de mousse de beste chocolade die u kunt krijgen voor de lekkerste chocolademousse.

Ingrediënten

1 reep witte chocolade
4 eieren
1 deciliter slagroom
30 gram kristalsuiker
4 eetlepels Crema di Pistacchio
pistachenootjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de chocolade au bain marie. Plaats hiervoor een kommetje met daarin de chocolade boven een pan met kokend water. Scheid het eigeel van het eiwit. Klop het eigeel samen met de suiker op tot het mooi schuimig is en voeg dan langzaam en al kloppend de gesmolten chocolade toe.
  2. Klop het eiwit met een snufje zout tot er een stevig schuim ontstaat en spatel dit voorzichtig door het chocolademengsel. Klop vervolgens de slagroom en spatel deze eveneens door het mengsel. Verdeel de Crema di Pistacchio over amuseglaasjes en schenk vervolgens de chocolademousse erover. Laat het ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast.
  3. Garneer met stukjes pistachenootjes.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten