dessert

3 - 4 Servings

20 min

Chocolade Fondant

Het nagerecht van het kerstdiner is de kroon op de avond. Althans toch als die bij iedereen in de smaak valt. Met een chocolade fondant als afsluiter scoor je áltijd. Zeker met onze verrassend lekkere Cherry Chocolate Jam binnenin.

Ingrediënten

150 g pure chocolade
50 g Crema al Gianduia
4 eieren
40 g suiker
50 g Farina per Pizza

Bereidingswijze

  1. Smelt de pure chocolade samen met de Arbequina-olijfolie en Crema al gianduia. Split twee van de vier eieren en meng twee eidooiers met de overige twee hele eieren en de suiker. Giet hierop het gesmolten chocolademengsel en roer er als laatste de Farina per Pizza en een snufje zeezout doorheen.
  2. Smeer vier bakvormpjes in met een klein beetje Arbequina-olijfolie en verdeel daar het chocoladebeslag over. Laat de bakvormpjes met beslag vervolgens in de koelkast afkoelen.
  3. Verwarm vervolgens een oven voor op 165 graden en bak de taartjes gedurende 8 minuten. Leg ze vervolgens op een bordje en serveer meteen met een flinke lepel Cherry Chocolate Jam

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten