meat

3 - 4 Servings

1 uur

Chipotle Hot Dogs met gepofte groenten

Chipotle, ofwel gerookte jalapeñopeper, is niet weg te denken uit de Mexicaanse keuken. Het smaakt pittig, zoet & rokerig tegelijk. In dit gerecht gebruiken we chipotle om het gehakt bij de hotdog te kruiden. De Chipotle Hot Dogs zijn trouwens zo rijk gevuld en gegarneerd, dat je ze met een gerust hart als een complete lunch of avondmaaltijd kunt serveren.

Je kunt een opgewarmde knakworst met een beetje ketchup in een broodje stoppen en dat een hotdog noemen. Maar onze kok wilde meer! Wat denk je van worstjes van de BBQ en pittig gehakt in een knapperig wit broodje, met o.a. uien en geroosterde tomaten? Met geraspte cheddar erover?

Ingrediënten

200 gram Varkensgehakt of Gemengd gehakt
4 Hotdogs
100 gram Geraspte kaas
4 Witte puntbroodjes óf Stokbrood
Barbecue
2 Witte ui
1 eetlepel Chipotle Chili Seasoning
2 Puntpaprika's
1 Aubergine
6 Trostomaten
1/4 bos Peterselie
2 eetlepels Bruschetta Originale

Bereidingswijze

  1. Braad het gehakt aan in de Bak en Braad Olijfolie, pel de uien en snij ze in ringen. Bak de ui mee met het gehakt en kruid met de Chipotle Chili Seasoning en Aglio e Peperoncino. Verwarm een barbecue tot 200 °C en pof de puntpaprika’s en aubergine.
  2. Snijd de tomaten in kleine stukjes en hak de peterselie fijn. Verwijder de schil van de puntpaprika’s en de aubergine, hak beide grof en meng ze met de tomaat en peterselie.
  3. Breng het groentenmengsel op smaak met Bruschetta Originale, Nocellara Olijfolie en zeezout. Snijd de broodjes van bovenaf in en besmeer de binnenkant met een dikke laag van het groentemengsel.
  4. Gril de hotdogs op de barbecue en leg ze in de broodjes. Schep het gehakt-uienmengsel erbij en bestrooi dat met kaas. Leg de broodjes op de barbecue totdat de kaas gesmolten is.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten