Wil je komend kerstdiner écht origineel uit de hoek komen? Tover dan deze Chick’n Pie met paddenstoelen op tafel. De malse kip, knapperige korst en zoete Cranberry Vinaigrette zorgen voor een heerlijke combinatie waar je gasten volgend jaar nog vol lof over spreken.
poultry
3 - 4 Servings
70 min
Chick’n Pie met paddenstoelen
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Meng de Farina per Pizza met de roomboter, het water en zeezout. Kneed daar een deeg van en laat dat afgedekt met plasticfolie minstens een uur rusten in de koelkast.
- Snijd de kipfilet in kleine reepjes en de bacon in blokjes. Verwarm 6 eetlepels Bak & Braad Olijfolie in een pan en bak daar de kip en bacon goudbruin in. Voeg vervolgens Mélange de France toe.
- Maak de zilveruitjes schoon en snijd de grotere paddenstoelen in kleinere stukken en bak voorzichtig mee met de kip en bacon. Verwijder vervolgens alles uit de pan en laat 50 g roomboter hierin smelten. Voeg de tarwebloem toe en roer tot er een gladde roux ontstaat, voeg nu de kippenbouillon toe en breng al roerend aan de kook. Laat het voorzichtig doorkoken en voeg na vijf minuten de room toe. Breng de saus op smaak met peper en zeezout.
- Meng nu de kipfilet, bacon en groenten weer door de saus. Hak de peterselie fijn en voeg deze toe. Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Haal het deeg uit de koelkast, verdeel de bol in tweeën en rol uit met een deegroller. Plaats een plak deeg in een taartvorm of ovenvast bord en lepel de vulling op het deeg. Leg de andere plak daarbovenop en druk de randjes goed aan. Klop een ei los met een scheutje water en bestrijk de bovenkant hiermee. Bak de chick’n pie vervolgens gedurende 30 minuten goudbruin in de oven.
- Meng de gemengde bladsla met de cranberry’s en brengde salade op smaak met Cranberry Azijn en Bonsecco olijfolie. Bestrooi de salade tot slot met de Crostini Origano.