meat

3 - 4 Servings

10 min

Carpaccio van Lam

Geniet van dit verfijnde voorgerecht met carpaccio van lam, gegrilde asperges, gemarineerde zongedroogde tomaatjes en rucola. Speciaal gecreëerd door chefkok en Michelinsterwinnaar Pieter Bosters.

Door de geheel eigen smaak van lamsvlees, heeft de carpaccio niet zoveel extra nodig om er een mooi gerecht van te maken. Houd de toevoegingen altijd zo puur mogelijk. Lamsvlees kun je behalve als carpaccio ook uitstekend grillen, braden of stoven. Daarom is lam zowel voor de professionele als de amateurkok een zeer dankbare basis voor een prachtig gerecht.

Ingrediënten

16 aspergetips
Atlas Olijfolie
1 focaccia brood
Olive Grove
100 gram Pomodori della Mamma
50 gram rucola
200 gram lamsham

Bereidingswijze

  1. Gril de aspergetips in een grillpan en verdeel hier wat Atlas Olijfolie en grof zeezout over. Snijd het focaccia brood in 8 dunne plakjes. Smeer het brood in met Atlas Olijfolie en bestrooi met Olive Grove. Bak in ca. 10 minuten af tussen bakpapier in een voorverwarmde oven van 180°C tot het knapperig is. Snijd de zongedroogde tomaatjes in grove stukken en meng deze met Bruschetta di Asparagi. Was de rucola en breng op smaak met Atlas Olijfolie, peper en zout.
  2. Verdeel de lamsham over de borden. Leg de rucola in een toef in het midden, daaromheen de aspergetips en tomaatjes en als laatste de plakjes focaccia brood.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten