dessert

5 - 6 Servings

25 min

Cantuccini Cupcakes

Een lekkere cupcake variant met de beroemde Italiaanse Cantuccini of Amaretti koekjes.

Cantuccini zijn beroemde Italiaanse amandelkoekjes, die ook wel Biscottini di Prato worden genoemd.

'Biscotti' is het meervoud van biscotto. Het woord is afgeleid van het middeleeuwse Latijnse woord biscoctus, wat twee keer gebakken betekent. Doordat de ‘Biscotti’ twee keer gebakken worden, zijn ze erg droog en lang houdbaar. Prato is de stad waar de koekjes in 1858 bedacht zijn door Amadio Baldanzi. Tegenwoordig staan de koekjes beter bekend als ‘Cantuccini’.

In Italië worden de Cantuccini als traditioneel als after-dinner dessert geserveerd met een glas Vin Santo (een Toscaanse dessertwijn), waarin ze gedoopt mogen worden.

Lekker, knapperig, zoet, Italiaans en ideaal om in te dopen!

Ingrediënten

1 pak cupcakemix
Amaretti koekjes
Rollfondant
Crema di Pistacchio
Pistachenootjes
Dekorperlen
Poedersuiker.

Bereidingswijze

  1. Bereid het cupcake-beslag zoals op de cupcakemix verpakking vermeld staat. Voeg als laatste de verkruimelde Amaretti- of Cantuccini alle Mandorle koekjes aan het beslag toe. Verdeel het beslag over de cupcakevorm en bak af in de voorverwarmde oven.
  2. Rol het fondant uit en steek rondjes en sterren uit het rolfondant. Hak alvast wat pistachenootjes. Laat de muffins afkoelen als ze uit de oven komen. Versier de cupcakes met fondant, deco-pearls, Crema di Pistacchio, pistache nootjes, poedersuiker, enz.
  3. Serveer de cupcakes om het extra feestelijk te maken met een lintje eromheen op een mooie schaal. Eet smakelijk!

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten