cheese

5 - 6 Servings

15 min

Camembert Fondue

Niets is zo leuk dan iets voorschotelen aan familie en vrienden dat enorm lekker smaakt maar wat binnen een mum van tijd op tafel staat. Met dit typisch Franse gerecht waant u zich als een God in Frankrijk.

Deze camembert uit de oven leent zich uitstekend als voorgerecht maar zal ook goed in de smaak vallen als borrelhapje. De voorbereidingen zijn simpel en het resultaat is verbluffend. De smaak van de gesmolten camembert (romig, vol en licht pittig) in combinatie met de Provençaalse kruidenmix is verrassend lekker en maakt het gerecht écht af. Gesmolten camembert gaat goed samen met zoete producten. In dit recept combineren wij het kaasplankje met gedroogde vijgenspread. Maar u kunt het kaasplankje ook presenteren met cranberries, druiven, stukjes appel en peer of een zoete mango chutney. Uiteraard doet een Franse baguette het altijd goed!

Ingrediënten

1 camembert
cloche à camembert
1 theelepel fleur de sel
verse rozemarijn

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC en verwijder de verpakking van de camembert. Kerf de bovenkant van de camembert kruislings in. Meng 3 el Mélange de France met 3 el Arbequina Olijfolie en 1 tl Fleur de Sel.
  2. Hak wat verse rozemarijn fijn en roer dit door het kruidenmengsel. Smeer de camembert royaal in met het kruidenmengsel. Leg de camembert in de cloche en zet gedurende 15 minuten in de oven, totdat hij mooi zacht is.
  3. Serveer de camembert met vers stokbrood, Dried Fig Spread en de Grissini al Rosmarino.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten