salad

0 - 1 Servings

10 min

Caesar Salad

Geïnspireerd op de beroemde Caesar salade, en nu als moderne Salad in a Jar makkelijk mee te nemen als lunch. Geniet van de smakelijke combi van komkommer, paprika, avocado, ei, sla en een friskruidige dressing.

Lekker en gezond gaan prima samen. Salades zijn hiervan een goed voorbeeld. De mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos. En een salade meenemen voor onderweg, op je werk, of voor een picknick wordt nu extra gemakkelijk met een Salad in a Jar. Hierin blijft de salade lekker fris en het is bovendien reuze makkelijk om te maken.

Ingrediënten

100 gram komkommer
2 Romeinse sla-harten
½ gele paprika
2 kippenbouten
1 theelepel Dipper Formaggio kruiden
1 eetlepel Worcestershire saus
1 theelepel citroen olijfolie
2 ansjovisfilets uit het glas, fijn gesneden
1 kleine avocado
4 plakken pancetta
50 gram gerookte kipfilet
1 ei
½ à 1 kropje little gem sla
30 gram parmezaanse kaas, geraspt
beetje citroensap
1 theelepel Honingmosterd - 195g
2 eetlepels Flavor it! dressing
4 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas.

Bereidingswijze

  1. Kook het ei in 10 minuten hard. Laat schrikken, pel en snijd in kwarten. Snijd de kipfilet en groenten en houdt deze stuk voor stuk apart. Besprenkel de avocado met citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  2. Bouw de salade als volgt op: Maak de dressing met genoemde ingrediënten en giet deze als eerste in de pot. Leg de komkommer, paprika, avocado, kip en ei laagje voor laagje en in deze volgorde in de pot. Scheur de little gem blaadjes, spoel ze goed af, dep droog en vul de pot verder. Garneer met de Parmezaanse kaas en Crostini Oregano.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten