bread

salad

sandwich

5 - 6 Servings

10 min

Caesar brunchbrood

De beroemde Caesarsalade is uit nood geboren. De Italiaanse chef-kok Caesar Cardini had niet genoeg in huis voor al zijn gasten en voegde wat hij had bij elkaar in een salade. Het werd een wereldhit! Hier serveer je hem met knapperige bladerdeegbroodjes met spek.

Ingrediënten

1 pakje croissantdeeg
2 stuks kipfilet
6 plakken pancetta
3 eetlepels Smokey Herb & Spice Mix
6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
3 eieren
1 stuk Romeinse sla

Bereidingswijze

  1. Rol het croissantdeeg uit, snij in 6 driehoeken en leg deze op bakpapier.
  2. Snij de kipfilet in stukken van 2 cm dik en marineer met de Smokey herb & spice mix.
  3. Beleg elke plak deeg met een plak spek en een stuk kip. Rol het deeg op als een croissant. Bak 15 minuten in een oven op 150 graden.
  4. Kook in de tussentijd de eieren (zacht) en schil ze.
  5. Snij de sla, doe in een mengkom en vermeng met de Caesar dressing.
  6. Haal de 6 brunchbroodjes uit de oven en leg in stervorm op een plank, doe in het midden van de broodjes de salade, de parmezaanse kaas, de gesneden eieren en de zongedroogde tomaatjes.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten