Soms heb je aan één woord genoeg om water aan de lippen te krijgen. Burrata is daar een van. Combineer met Marc de Champagne, Basilicum en Pesto Vinaigrette en je krijgt een gerecht dat zodanig lekker is dat iedereen er spontaan stil van wordt.
cheese
3 - 4 Servings
15 min
Burrata met pesto vinaigrette
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Halveer de buratta’s en laat deze op een bord op amertemperatuur komen.
- Snijd de champignons in kwartjes. Verwarm de witte wijn, Marc de Champagne azijn en 1 eetlepel Bak en Braad olijfolie in een pannetje met wat zeezout en witte peper. Gaar de champignons ongeveer vijf minuten hierin tot ze zacht zijn.
- Snijd vier plakjes brood van één cm dik. Meng de Pomodori Secchi Mandorle e Pistacchi met de geraspte Parmezaanse kaas en besmeer hier twee plakjes witbrood mee, plaats de andere twee plakjes daar bovenop. Verwarm twee eetlepels Bak en Braad Olijfolie in een bakpan en bak de plakjes brood hierin aan beide zijden goudbruin. Snijd vervolgens de gebakken tosti’s diagonaal doormidden.
- Verdeel de champignons (zonder het vocht) over de halve burrata’s op elk bord en garneer met een eetlepel Pesto Vinaigrette. Leg de toast op elk bord naast de burrata. Hak de basilicumblaadjes fijn en meng die samen met vier eetlepels Pesto Vinaigrette door de rucola. Garneer samen met de gehalveerde tomaatjes, over de vier borden.