sandwich

3 - 4 Servings

10 min

Avocado - ei - toast

Geen enkele gezonde snack die zó populair is als avocado toast. Maar hoe maak je die net zo lekker – of zelfs nóg beter - als op je favoriete lunchplek? Met de juiste kruidencombinatie en aan de hand van een vingerlikkend lekker recept natuurlijk!

Ingrediënten

4 el mayonnaise met olijfolie
4 el grove mosterd
1 takje peterselie
0,5 l natuurazijn
roomboter
1 el balsamic glaze naturel
1 tl egg salt kruidenmix
zout
8 eieren
12 kleine tomaten
1 rodepuntpaprika
2 avocado’s
4 sneetjes witbrood
2 el olijfolie (onze tip: bonsecco)
2 el citroensap
2 little gems / romeinse sla

Bereidingswijze

  1. Saus: Meng de mayonaise, grove mosterd en 1 el water tot een smeuïge saus. Toast: Smeer de sneetjes witbrood aan beide kanten in met roomboter en bak ze in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Gepocheerde eieren: Breng een pan ruim water (ca. 5 liter) met 0,5 liter natuurazijn aan de kook. Hou het azijnwater tegen de kook aan, breek de eieren en doe ze in de pan. Pocheer de eieren in 3 minuten.
  2. Avocado-topping: Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en doe het in een kom. Prak hier 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel citroensap en een snufje zout doorheen met een vork. Snij de tomaten en de rodepuntpaprika in kleine stukken, snij de peterselie fi jn en meng de drie ingrediënten door het avocadomengsel.
  3. Salade: Snij de little gems in dunne reepjes. Maak de salade voor het serveren à la minute aan met 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout.
  4. Gerecht samenstellen: Warm de gepocheerde eieren indien nodig opnieuw op in heet water. Verdeel de toast over vier borden. Besmeer iedere toast met avocadotopping en leg hier steeds twee gepocheerde eieren op. Lepel de saus over de eieren en bestrooi ze naar smaak met Egg Salt kruidenmix. Garneer iedere toast met een toef salade en maak het gerecht af met een paar druppels Balsamic Glaze Naturel.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten