salad

3 - 4 Servings

25 min

Aspergesalade

Van het ‘witte goud’ is er ook een groene variant. Groene asperges hebben een krachtigere en pittigere smaak en zijn rijker aan vitamines. U hoeft ze nauwelijks te schillen en zijn vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar.

Ingrediënten

1 zak à 250 gram pasta
1 komkommer
3 theelepels Dill Lemon Mustard
15 cherrytomaatjes
350 gram verse asperges
3 hard gekookte eieren
100 gram veldsla melange
1 avocado
2 eetlepels magere kwark
2 theelepels sinaasappelbloesem honing
2 eetlepels

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking en laat deze afkoelen. Kook de asperges 6 minuten en laat deze een kwartier afkoelen.
  2. Snijd de asperges in stukjes van ± 3 cm. Meng in een kom de kwark, Dill Lemon Mustard, Vlierbloesem-Appel-Limoen Azijn en sinaasappelbloesem honing goed door elkaar en laat deze dressing even staan.
  3. Meng vervolgens de komkommer, tomaatjes, avocado, ei, asperges en veldsla door de afgekoelde pasta. Voeg als laatste de dressing toe. Eet smakelijk!

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten