vegetables

5 - 6 Servings

25 min

Asperges à la Truffe

Fris lentegerecht met verse asperges met een luxe tintje.

Verse asperges zijn alleen verkrijgbaar in het aspergeseizoen dat loopt van half april tot eind juni. Deze bijzondere groente heeft allure en staat niet voor niets bekend als 'de koningin der groenten'. De smaak van asperges is zacht, met een heel kenmerkend aroma. Groene asperges zijn wat sterker van smaak.

Proef de lente!

Ingrediënten

1 pot Sauce Hollandaise
1/2 tot 2 eetlepels Olijfolie met witte truffel
350 gram groene asperges
500 gram witte asperges
500 gram wortels
bieslook
12 kwarteleieren
Chardonnay Wine Vinegar

Bereidingswijze

  1. Verwijder bij zowel de groene als witte asperges aan de onderkant 2 à 3 cm. Kook de witte asperges ± 20 minuten in water met een snufje zout. Kook de wortels 10 minuten in water met een scheutje Chardonnay Wine Vinegar. Besprenkel de groene asperges met Bak & Braad Olijfolie, zout en peper en gril 5 minuten. Kook de kwarteleitjes in 3 minuten gaar.
  2. Verwarm ondertussen het potje Sauce Hollandaise (zonder deksel) au bain marie, laat de saus niet koken. Roer naar smaak een scheutje Olijfolie met Witte Truffel door de warme saus en garneer met bieslook. Serveer de groenten samen met de kwarteleitjes en de saus op een mooie schaal.
  3. Tip Geserveerd met gebakken krieltjes en hamrolletjes is dit ook een heerlijk hoofdgerecht.
  4. Variëren? Voeg fijngehakte ham, één verkruimeld ei en bieslook toe aan de Hollandaisesaus. Of kies voor Olijfolie met Zwarte Truffel.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten