Denk je eens in: je maakt zelf ravioli met een vulling van ricotta en pistachepesto, die leg je in een geurig bad van aspergebouillon en daar strooi je een mengsel van gehakte knoflook, platte peterselie en citroenschil overheen. Te lekker om waar te zijn, toch?
soup
5 - 6 Servings
30 min
Aspergebouillon met Ravioli Al Pistacchio
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Voor het pastadeeg, meng de eieren met de pastabloem, een snufje zout en een scheut olijfolie, kneed dit tot een soepel deeg en laat 10 minuten rusten in de koelkast.Voor de vulling, meng de ricotta goed met de pesto al pistacchio.
- Rol het deeg uit in dunne plakken van 15 cm breed en half zo lang en doe op een helft een theelepel van het ricottamengsel (let op: laat voldoende ruimte over naast de vulling). Maak de zijkanten naast de vulling nat en drapeer de andere helft van het deeg hierover heen. Druk de ravioli uit met de raviolivorm. Kook 4 minuten in water met zout en laat uitlekken.
- Zet het water voor de bouillon op en los er een half groentebouillonblokje in op. Schil de asperges, snijd in stukjes van 1 cm en kook die een paar minuten mee met de bouillon.Maak een gremolata door citroenschil, platte peterselie en knoflook fijn te snijden. Leg de ravioli per 3 stuks in een kommetje, giet de aspergebouillon erover heen en garneer met de gremolata.