Met deze originele plaattaart waarin asperge de hoofdrol speelt, kunt u alle kanten op: varieer met vlees, vis of kies voor vegetarisch.
vegetarian
3 - 4 Servings
15 min
Asperge Duo Plaattaart
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Basis Maak het deeg met het pizzabloem, gist, zout en olijfolie en laat dit 1,5 uur rijzen. Rol het dan dun uit, verdeel eventueel in tweeën en zorg voor iets opstaande randen. Schil de asperges en kook deze in ca. 15 min. gaar, giet af en laat goed uitlekken. (Groene asperges niet schillen, het onderste harde deel verwijderen en ca 5 min. bakken). Meng in een hakmolen de eieren, kookroom en bieslook. Beleg de bodem met asperges en de andere ingrediënten, verdeel het room-eimengsel erover en bak in 30 minuten af in een voorverwarmde oven op 200ºC. Knip kleine stukjes verse bieslook ter garnering.
- Variant 1 zalm: Bestrijk de bodem met een laagje Honey Mustard. Verdeel de asperges en het room-ei mengsel. Snijd de zalm klein en marineer deze in de Sinaasappel Olijfolie en voeg deze in de laatste 10 minuten van het bakken toe.
- Variant 2 ham: Bestrijk de bodem met een dun laagje Tapenade Verte au Fenouil en leg daar de plakken ham op. Verdeel de asperges en het room-ei mengsel en garneer met de Alcaparrón. Variatietip: liever geen vlees of vis? Voeg dan zongedroogde tomaatjes of plakjes ei toe.