Twee kleine amuses voor een feestelijk avondje thuis. Presenteer de amuses in kleine schaaltjes, op een amuselepel, in leuke glaasjes of meerdere amuses op een mooie schaal.
appetizer
4 - 6 Servings
25 min
Amuses-Bouches
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Amuse Sjalot Verhit de boter in een pan en smelt hierin de poedersuiker op een laag vuur, laat het mengsel bruin kleuren. Voeg de sjalotten, rozemarijn en laurier toe en bak deze even op hoog vuur. Voeg dan de wijn en Granaatappel Azijn toe en laat 20 minuten op laag vuur garen. Laat vervolgens het vocht verder inkoken zonder deksel op de pan, laat daarna de sjalotten iets afkoelen. Vlak voor serveren: vul 6 toast cups met 1 theelepel roomkaas en leg hierop een sjalot. Garneer met granaatappelpitten.
- Amuse Walnoot Schil de appel en hak deze samen met de Alcaparrón tot een fijne salsa. Voeg de Granaatappel Azijn toe en breng op smaak met peper en zout. Vlak voor serveren: vul 6 toast cups met de salsa en leg hierop een walnoot uit de walnotenhoning. Garneren met granaatappelpitten en Alcaparrón.
- Tips De sjalotten en salsa kunnen vooraf worden bereid. Schenk bij de amuses een glas Prosecco met daarin 1 theelepel granaatappelpitten en een scheutje Granaatappel Azijn.